Grundlæggende om indkomstskattegrupper

Der er flere forskellige indkomstskattegrupper, herunder Justeret for inflation, Tiered system, Inverteret pyramide og Optjent indkomstkredit. Lad os se på de grundlæggende forskelle. For mere information, læs vores artikler om arbejdsindkomstkredit, Omvendt pyramide og Justeret for inflation. For at få den rigtige skatteklasse skal du sørge for at kende din specifikke situation. Her er nogle generelle retningslinjer. Læs den næste artikel i denne serie for at lære om nuancerne i indkomstskattegrupper.
Korrigeret for inflation

IRS forventes at annoncere de nye føderale indkomstskattegrupper for 2023 i november. Disse nye parametre vil være baseret på det månedlige gennemsnit af CPI-ændringer i løbet af det føderale regnskabsår, der begyndte i oktober sidste år og sluttede i september i år. Mens omkostningerne ved inflation er steget med ca. 8% siden sidste år, har dette ikke været nok til at få IRS til at ændre skattebeslagene.
Lagdelt system

Vendepunktet mellem en flad skat og et progressivt indkomstskattesystem er et spørgsmål om politisk debat, men en ting er sikkert – et progressivt indkomstskattesystem øger statens indtægter og gavner skatteyderne. Det kanaliserer også flere penge tilbage i økonomien. En anden stor fordel ved et skatteklassesystem er dets automatisk stabiliserende virkning på indkomst efter skat. Et fald i midler opvejer et fald i skattesatserne, hvilket efterlader individet med et mindre fald i indkomsten. Progressiv beskatning har dog sine kritikere. Nogle hævder, at et fladt skattesystem er retfærdigt, fordi alle indkomstniveauer behandles ens.
Omvendt pyramide

Indkomstskattegrupper stables op som en omvendt pyramide, hvor de øverste 10% af den skattepligtige indkomst beskattes med kun ti procent. For enkeltfilere er den øverste parentes $ 539,900. Med andre ord, jo højere indkomst, jo højere skattesats. For at illustrere konceptet skal du overveje en omvendt pyramide: det nederste niveau er en nulsats, understøttet af en smal spids top, mens det øverste niveau er 37%.
Kredit for arbejdsindkomst

Earned Income Tax Credit (EITC) er et føderalt fradrag, der er tilgængeligt for skatteydere, der kvalificerer sig til visse omstændigheder. Hvis du er en arbejdende person, kan du kræve kreditten, så længe du er 19 år eller yngre. Hvis du er under 25 år, kan du gøre krav på æren, hvis du er en plejefamilie eller hjemløs ung. Ellers kan du kræve kreditten, så længe du er mindst 25 år gammel og ikke har en afhængig.
Individuel skattesats

At kende din individuelle skatteprocent i indkomstskattegrupper hjælper dig med at planlægge din økonomi. Desuden giver det dig også mulighed for at beregne din skatterefusion. Følgende tabel indeholder oplysninger om føderale indkomstskattesatser for 2021 og 2022. Den enkelte skattesats kan dog ændre sig hvert år. Af denne grund er det vigtigt at kende den mest aktuelle skatteklasse, før du begynder at indgive dine skatter. Du kan også konsultere IRS-webstedet for at få den aktuelle skattesats.